Full fart i föreningsbigården på Kulbacken

Sedan ett par veckor tillbaka är det åter full aktivitet i föreningsbigården. Alla nybörjare som under vintermånaderna följt studiecirkeln har nu fått rika möjligheter att praktisera sina nyvunna kunskaper tillsammans med mer erfarna biodlare.

I år har vi även gjort en gemensam beställning på biredskap för att  underlätta för våra nya biodlare att komma igång med egna bin. Föreningen gjorde den 23 maj fyra avläggare för att hjälpa nybörjarna att redan under den här säsongen hinna få relativt starka samhällen.

Vi har kunnat konstatera att vi aldrig tidigare sett så mycket täckt honung i föreningens samhällen redan under maj! Det ser med andra ord rätt lovande ut för framtiden när vi både har fått ett tillskott av  flitiga biodlare och flitiga bin! (2012-06-01)