Besök i bigården

I förra veckan hade Jörgen Helmersson besök i sin bigård. Det var barn och pedagoger från förskolan Solkullen som var där. Barnen fick titta i bikuporna och de förundrades över hur mycket bin det bor i en kupa. Jörgen berättade för barnen hur ett samhälle fungerar med drottning och arbetsbin. Barnen fick också smaka på honungen vilket var ett mycket uppskattat inslag i besöket.

Det här är ett mycket bra sätt att sprida kunskap och väcka intresse för framtida biodlare.

Onsdagsträff med teknikfokus

I onsdags var Olle Källström hos oss och berättade om Beezum och vad tekniken ger för möjligheter för biodlaren. Hans presentation kan du se här:

Vi passade givetvis på att fika under tiden som Olle visade och berättade. Han hade bland annat med sig en sensor man kan lägga ovanpå ramarna för att mäta temperatur, luftfuktighet med mera och en kupvåg.

Bigårdsträff den 18:e maj

En välbesökt onsdagskväll där nybörjarna tjuvstartade och gick igenom ”sina” samhällen innan vi fortsatte med resterande. Kvällens stora förändring i bigården var att vi flyttade bort trågkupan och lyfte över samhället i en uppstaplingskupa istället. Trågkupan ska nu få lite kärlek och omvårdnad.

Samling vid fikabordet efter avslutat arbete

Taklagsfest

Vi fick nedanstående inbjudan till tårtkalas på Marsbäcken 6 juni.

Hej alla föreningsaktiva som håller till på Marsbäcken.

Ni har säkert sett hur takarbetena har utvecklats och nu är slutförda som ett första steg i projektet Marsbäcken 2025.
Lite hastigt påkommit men nu vill vi fira taklagsfest, eller kanske bättre kallad takplåtsfest med alla som kan och vill i era föreningar. 
Vi ses på Marsbäcken måndag 6 juni kl 15.00. Inte fel att det är nationaldagen – vi har många saker att vara stolta över!

Det vore kul att höra lite om föreningarnas planer och hur arbetet går. Lite om Marsbäckenprojektet. Och så kommer Ernst Zryd att berätta om trädgårdsprojektet Marsbäckens trädgårdar som är en spännande idé. Alltså lite av terminsavslutning med jordgubbstårta och kaffe.

Alla medlemmar i föreningarna är välkomna och vi behöver få ett hum om hur många som kommer. Meddela på min epost lars@ovling.se eller sms/ring 0708 326470 senast den 4 juni.

Välkomna!

Lasse